Tuesday, October 7, 2008

SEKADAR BERKONGSI

Assalamualaikum..

buat kawan2 semua..ni saja nak berkongsi dgn kwn2..sejak 6 bln lalu saya cuba produk ELKEN..itupon start cuba spirulina n LD Venus..spirulina utk anak pompuan saya yg masa tu umur 3 tahum dan yg lelaki 4 bulan..anak saya yg sulong ada masalah athma..teruk jugak astmanya sbb setiap kali semput msti kena g sedut gas kat klinik..tp sekarang alhamdulillah setelah saya bg dia air.ro, spirulina,a.o max n EPA..dah kurang athmanya..dulu2 bleh katakan setiap bln kena bw dia g klinik..tp sekarang alhamdulillah..dlm tempoh 6 bln ni baru sekali kena athma...ank saya yg kecik plak saya bg spirulina sehari 2 biji n EPA DHA 1 biji, Ig6 1 biji..alhamdulillah tak pernah demam..kalau ada pon setakat selsema sikit2 jer..tu pon sehari dua jer..baikla...

dan saya sendiri amik LD-Venus, setelah 3 hari amik ld venus sehari 1 botol jer..masalah sejuk kaki tangan saya hilang sepenuhnya..org tua2 kata..kalau lepas bersalin..ada rasa sejuk2 tu ..maknanya rahim kita jatuh dr kedudukan asal...saya mmg plan nak g urut..tp alhamdulillah lepas amik 3 btl..bdn berpeluh..muka kemerahan(nampak seri la org kata) then..bila berjln dah tak rasa senak..siap boleh main netball ng student lagi...heheh..alhamdulillah semuanya pulih seperti sediakala...dan yg paling bestnya..husband makin sayang...heheh

kepada kwn2 yg belum cuba..cubalah produk ELKEN..rugi kalau tak cuba..mungkin kita rasa kita sihat..sbb tak ada penyakit kronik..tp AWAS!!!mungkin kita pernah sakit kepala..pening2...itu semua gejala awal penyakit kronik...cubalah produk ELKEN..terutamanya SPIRULINA..PASTI kita akan lebih hargai nilai kesihatan..tiada nikmat yg lebih berharga melainkan nikmat IMAN dan KESIHATAN...nilai yg dibayar mmg berbaloi dengan nikmat kesihatan yg kita dapat...

5 comments:

Anonymous said...

Saya telah mencuba Elken Spirulina for 2 years now. Start taking in Jun 2006. Perubahannya amat ketara. Alhamdulilah. I can feel the difference as when before I took the supplements n thereafter. I have a history of asthma since I'm a kid...from kid till adult, been taking pills, inhalers etc, though my asthma is not as bad as when I was a kid, but still senang kena selsema, sakit tekak, batuk2x etc.. n sensitive nose, wheezing. N bila kena sakit2x tu, lambat baik, coz my respiratory system is weak. When I 1st take Elken Spirulina, I have to go thru what they call as 'healing process'.. 2 mths after that I got an asthma attack..n pas tu ada gak la cam selsema, sore throat, though ole rasa la... kalau sakit pun tak seteruk dulu. So since Jan 2007, after abt 6 mths consuming Elken Spirulina..can see la my health is better n till now so far so good, Alhamdullilah.. I have even reduced my inhaler dosage, n now also dah jarang kena selsema or sore throat..even if there is, its not so bad n my recovery rate is much faster than before.

I did give my mum to tablets also, n she seems to be in good health also, though she's already 60 yrs of age.

Oh cuma 1 thing time 'healing process' tu kena tahan skit la. Diff people got diff type of 'healing process'...though it last for a couple of weeks or months...tempat yg kita ada sakit tu lah yg rasa sakit dia...nak baik kena sabar gak la...Insya-Allah...

Elken Spirulina memang la harganya agak mahal skit, but its really good n can u can see n feel the results. I take abt 5 tabs only per day, n now dah reduce skit.. i take it alternate day

Anonymous said...

salam.. saya pengguna elken spirulina... walaupun belum jadi ahli..
macam2 penyakit saya selesai..

tak kisah lah guna kurma atau herbatussauda, yang penting usaha mencari semua yang terbaik......


saya tertarik pada pendekatan norizan, tidak kondem produk lain dalam mempromosi elken spirulina..

sitinurulhawa said...

ijan, tahniah! bergerak selangkah lagi. semoga terus berjaya!

NORIZAN SHAFIE/ MOHAMAD ZIKRI ZAINOL said...

Hawa..thanks..errmm..satu kepuasan bagi saya bila kawan2 mencuba produk n sama2 sihat..sbb..saya sediri dah alami masalah kesihatan yg serius..pd 2006..berat bdn hanya 32kg..sering demam..dan alami sakit kepala yg serius..sampai terpaksa telan pain killer..panadol dah tak berkesan..ermm..alhamdulillah sekarang dah makin sihat..berat hampir mencecah 40 kg..ahlhamdulillah..tu yg bersemangat sgt nk berkongsi dgn kawan2..dan insyaallah produk ELKEN dijamin kualiti (ada GMP),kesuciannya(boleh check kat HALAL JAKIM)..dan insyaallah selamat..ramai dah yang guna..dan ramai dah dpt manfaatnya..

Anonymous said...

salam..

nak tyn..spirulina tu multivitamin ke?makan sehari sebiji je?
sy cuma suka multivitamin je.xnak byk2 sgt vitamin.